על השולחן נחתה מחבת ברזל שחורה ולוהטת ובה קוסקוס עם שרימפס, קלמרי ומולים. בראשם, כמו מפקד גאה, סרטן כחול חצוי לשניים. המנה היתה נדיבה ומצוינת. הקוסקוס תובל בפלחי אשכולית אדומה, שהוסיפה למיזם חמצמצות מרעננת ומפתיעה. כשהרמנו את הראש, הגיעה לשולחן מנת צלעות טלה ביין. רוטב היין היה עשיר ומתקתק והשתלב ברכות עם הטלה ופירה הבטטה
הרוטב של פלטת פירות הים העצומה היה פשוט לכאורה, בסך הכל עגבניות, פלפלים חריפים והמון עשבי תיבול. אבל מישהו במטבח כישף אותו. לא יכולנו להפסיק לאכול ממנו, דומעים מהחריפות ומתענגים על כל ביס. אין מה לומר, פירות הים ליוו אותו באופן מושלם
כמו במסעדות של פעם, יש משהו נהדר בעובדה שבעלי הבית גם מבשלים ומשרתים את הסועדים. הם נותנים מכל הלב כי באמת חשוב להם שתיהנה, יונס היא הבייבי שלהם. מיד כשמגיעים, יונס פותח שולחן עם 15 סוגים של סלטים ותבשילים שונים. המבחר מסחרר וכולל עוד ועוד פינוקים קטנים
הבית התאילנדי חוגג בקרוב יום הולדת עשר ועדיין שומר על הטעמים האותנטיים שהופכים את המסעדה לחביבת השפים הישראליים. ניר דודק היה שם, טעם את הטום קא גאי, קדירה ענקית של חלב קוקוס עם נתחי עוף, פטריות וירקות, ונדבק בהתלהבות
נפתח בשורה התחתונה: סנגם היא כיום אחת המסעדות ההודיות הטובות בארץ. המסעדה ממוקמת בכפר רות הפסטורלי, סמוך למודיעין, בלבו של אזור חקלאי ירוק. מלווין, בעליה של המסעדה, שנולד וגדל בהודו, לא התעצל והזמין לארץ טבח הודי ותיק, שהגיע במיוחד כדי לבשל במסעדה.
למנה ראשונה בחרנו בלחם הבית המרוקאי ובסרדין מוגדור. הלחם, דומה מאוד לג'בטה רק אוורירי ופריך יותר, נאפה על לבנים והוגש חם בתוספת מטבלים של זיתים ועגבניות מיובשות. סרדין מוגדור התברר כמנה מרתקת של סרדינים ממולאים, שטוגנו בציפוי פריך והוגשו עם לימונים כבושים וממרח פלפלים חריפים.
פתחנו את הארוחה בפוקאצ'ה ענקית ודקיקה, שהוגשה עם חמאה וממרח זיתים טרי. הפוקאצ'ה הדיפה ריח עדין של שמן זית משובח, ונדרשו תעצומות נפש רבות על מנת שלא להזמין מייד מנה נוספת.
יש ימים שבסופם כל מה שרוצים זה להכניס את הראש מתחת לשמיכה, אומר ניר דודק. כסטודנט לפסיכולוגיה הוא אבחן שיש גם מקומות כאלה. מקומות שנותנים את ההרגשה שהגעתם הביתה והכל בסדר. זן נדיר הוא אחד מהם.
לארוחה בפרי מגדים צריך להקדיש ערב שלם, להתרווח, להזמין יין טוב מתוך התפריט ולתת למנות לזרום לשולחן. החוויה מהממת וניתן להגדיר אותה כלונה פארק לגרגרנים. איציק, הבעלים של פרי מגדים והשף הראשי, מבין מאד ביין, וישמח לייעץ, להסביר ולהתאים את היין המוצלח ביותר לאוכל.
מנה יפהפייה של שרימפס בתפוחי עץ, קלבאדוס וסיידר הוגשה על צלחת מרובעת: גבעת שרימפס אדומים בוהקים ולרגליה אגם של רוטב כתום מתקתק ופיקנטי.